background

A-36 wordt omgebouwd naar een Beechcraft Bonanza-G58 met G1000 instrumentarium.

Onze PH-BWX was een 2-zitter Beechcraft Bonanza-36 simulator van rond begin deze eeuw en is afkomstig van de firma Ascent. Zij is samen met de beide Frasca’s naar Someren gekomen. De Bonanza is een eenmotorig vliegtuig, het zusje van de Baron (2-motorig, maar met een gelijkaardige cockpit).

De cockpit instrumenten werden hier weergegeven door een computer op monitor displays achter het cockpitpaneel. Door de gaten in het paneel heen zag je dus de instrumenten van het vliegtuig. De instrumenten display aansturingen werden van 2 grote oude PC’s omgezet naar een kleine Arduino microcomputer.

De oude techniek van deze trainer gaf zoveel problemen dat fatsoenlijk vliegen niet meer mogelijk was. Dit heeft ons doen besluiten hem om te gaan ombouwen naar een Beechcraft Bonanza-G58. Een trainer met een G1000 instrumentarium. Dit systeem behoort tot de meest moderne toepassingen in de huidige cockpit en is inclusief autopilot en autonavigatie.

De ombouw is net gestart dus nog even wachten voor ermee gevlogen kan worden.

De oorspronkelijke Scenery PC-computer en software zijn omgezet naar een moderne snelle PC met de ons bekende X-PLANE software, zodat de simulator mooie en vloeiende beelden kan vertonen. Door de cockpitramen zie je dan buiten het beeld van de visual scenery (landschap, bewolking, etc.), die met een beamer op een scherm voor het toestel wordt geprojecteerd.