background

Frasca-141 PH-FRA en PH-FRB

Nieuw!

Deze twee nieuwe simulators stammen uit de jaren 90 van de vorige eeuw, waren tot voor kort beide gecertificeerd in het bezit van de KLM Flight Academy. Ze zijn op 22 juli 2020 overgenomen en opgehaald uit Eelde door de medewerkers van het Museum voor Vluchtsimulatie. Ze vervangen nu de oudere Frasca-141 simulator, die ons museum al had.

Normaal wordt er een Cesna-172 vliegtuig nagebootst, maar er kunnen voor meerdere eenmotorige vliegtuigtypen de vliegeigenschappen worden ingesteld. Beide eenzitter trainers vliegen vrij gemakkelijk en nauwkeurig.

Op een aparte monitor kunnen de besturing en vliegbewegingen van de sessie worden weergegeven en mede daarom kunnen ze gebruikt worden voor vliegtrainingen. Deze simulators zijn zeer geschikt voor het vliegen puur op instrumenten, met toleranties die passen bij de vliegerkeuring: Op koersen ± 5 gr, op hoogte ± 50 ft, op snelheid binnen ± 5 kts en getimede bochten ± 5 seconden. Ze zijn momenteel nog zonder visual (zicht naar buiten) maar op de PH-FRB wordt binnenkort de visual toegevoegd, zodat deze dan ook op zicht gevlogen kan worden, wat leuker is voor onze bezoekers. De PH-FRA volgt mogelijk later nog.